Winkelruimte verkopen zonder makelaar

Het kan u veel geld schelen als u uw winkelruimte verhuurd zonder makelaar, maar onderschat de toegevoegde waarde van een makelaar niet. Voor u is het van belang dat er zo snel mogelijk een geschikte huurder wordt gevonden voor uw winkelruimte. De hulp van een makelaar kan hierbij het verschil maken.

Waarom uw winkelruimte verkopen zonder makelaar?

Geld besparen

De belangrijkste reden om uw bedrijfsruimte te verkopen zonder makelaar is om geld besparen. U wilt geen onnodig hoge makelaarskosten betalen wanneer u gaat verkopen.

Flexibeler dan een bedrijfsmakelaar

Als verkopen bent u veel flexibeler dan een bedrijfsmakelaar. U kunt bij interesse direct contact opnemen met de geïnteresseerde en een bezichtiging inplannen. U verzorgt de bezichtigingen wanneer het u en de geïnteresseerde uitkomt. Ook als dat ’s avonds of in het weekend is.

Kennis van uw winkelruimte

Wie kent uw winkelruimte en buurt immers beter dan uzelf? Ook nieuwe huurders waarderen het als de eigenaar zelf de bezichtiging begeleidt. U kunt veel meer vertellen over het pand, de ligging, bereikbaarheid en de mogelijkheden dan een bedrijfsmakelaar.

Risico’s van het verkopen zonder bedrijfsmakelaar

U heeft tijd en zin om veel zelf te doen bij het verkopen van uw winkelruimte en u wilt graag geld besparen, dus denkt u eraan uw pand te verkopen zonder makelaar. Maar is dat verstandig? Naast bovengenoemde voordelen heeft het verkopen zonder makelaar namelijk ook risico’s.

Geen prominente plaatsing op Funda in Business

99% van de ondernemers in Nederland zoekt op Funda in Business naar een winkelruimte. Funda in Business is namelijk de grootste aanbodsite van Nederland en trekt maandelijks zo’n 500.000 bezoekers. Zonder makelaar op Funda in Business is helaas niet mogelijk omdat alleen een NVM Bedrijfsmakelaars winkelruimteen, winkelruimteen, winkelruimteen en horecapanden op Funda in Business kunnen plaatsen waardoor u gegarandeerd de juiste doelgroep bereikt. U kunt uw winkelruimte uiteraard ook plaatsen op enkele gratis aanbiedingswebsite, maar dan loopt u het risico dat slechts een klein gedeelte van uw doelgroep bereikt.

Geen juridische zekerheid

Als u uw winkelruimte zonder makelaar wilt verkopen, heeft u geen juridische zekerheid. Met name bij het verkopen van is het van belang dat u bij het aangaan van de huurovereenkomst mogelijke geschillen al juridisch heeft afgedekt. Zo voorkomt u dat u in een juridisch gevecht beland en uiteindelijk toch duizenden euro’s proceskosten verschuldigd bent.

Verhuurstrategie

Voor het verkopen van uw winkelruimte is een goede verhuurstrategie van cruciaal belang. Hoe gaat u uw winkelruimte onder de aandacht brengen van uw doelgroep, hoe maakt u een onderscheidende objectpresentatie, wat is een geschikte vraagprijs en kiest u voor een waarborgsom of bankgarantie?

Verkopen met hulp van een bedrijfsmakelaar

Als u bovengenoemde voordelen van zelf uw winkelruimte verkopen aantrekkelijk vindt, maar wel graag de risico’s wilt vermijden, kunt u bij het verkopen ook voor de gulden middenweg kiezen.

Bij de Online Bedrijfsmakelaar verhuurd u namelijk zelf uw winkelruimte, met de ondersteuning van een NVM Bedrijfsmakelaar op de aspecten waar u echt behoefte aan heeft. Zo doet dus iedereen waar hij goed in is; U de bezichtiging, Wij de rest!

Doordat u zelf zeer actief betrokken bent in het verhuurproces kunnen wij ons dienstenpakket aanbieden voor een all in tarief van € 1.195,- excl. BTW inclusief opstartkosten.

Meer weten en uw besparing berekenen?

In onze gratis informatiebrochure vindt wat u vele mogelijkheden van de Online Bedrijfsmakelaar zijn voor u en kunt u uw eigen besparing berekenen!