Courtage van een bedrijfsmakelaar voor verhuur of verkoop van een zakelijk pand

Wil je het liefste alleen de bezichtigingen en de rest aan ons overlaten? Of ben je juist alleen maar op zoek naar online bereik via Funda in Business en de andere aanbodsites? Wij hebben altijd een pakket dat goed bij jou past.

Courtage bedrijfsmakelaar bij verhuur van bedrijfsruimte

Courtage voor bedrijfsmakelaars bij verhuur is een tarief, in de meeste gevallen uitgedrukt in een percentage van de jaarhuur, dat makelaars in rekening brengen bij een succesvolle verhuur van uw bedrijfsruimte. De verschuldigde courtage kunt u zien als een vergoeding van de diensten en inspanningen van de bedrijfsmakelaar bij de verhuur van uw bedrijfsruimte. De gedachte achter een courtagepercentage is om de makelaar te stimuleren om een zo hoog mogelijke huur te realiseren. Dit wil echter niet altijd zeggen dat een makelaar zich ten volste inspant voor uw zaak & de succesvolle verhuur. De makelaarscourtage is namelijk gebaseerd op een percentage van de opbrengst. Hoe minder uw pand waard is, hoe minder de opbrengst voor de bedrijfsmakelaar.

In de meeste gevallen wordt vooraf de courtage schriftelijk vastgelegd in een opdracht tot dienstverlening. De gemiddelde courtage tarieven van bedrijfsmakelaar in Nederland liggen tussen de 15% en 18% van de jaarhuur met een minimum van € 1.500,- excl. BTW. Daarnaast bent u in de meeste gevallen ook nog een paar honderd euro aan opstartkosten verschuldigd, voor bijvoorbeeld de fotografie, brochures, borden en de vraagprijsbepaling, waardoor de totale kosten kunnen oplopen tot maar liefst 20% van de jaarhuur.

In dat geval bent u bijna 3 maanden huur verschuldigd aan uw bedrijfsmakelaar voor de verhuur van uw bedrijfsruimte. Door nieuwe initiatieven kan dit anders!

Bedrijfsruimte verhuren zonder courtage

Bij de Online Bedrijfsmakelaar kunt u namelijk zelf uw bedrijfsruimte, kantoorruimte en winkelruimte verhuren zonder makelaarscourtage. Wij hanteren namelijk een éénmalig vast tarief vanaf € 575,- excl. BTW voor de verhuur van uw bedrijfsruimte.

Dit scherpe éénmalige tarief kunnen wij aanbieden omdat u bij de Online Bedrijfsmakelaar zelf de bezichtigingen uitvoert terwijl u wordt ondersteund door een NVM- Bedrijfsmakelaar.

Daarnaast krijgt u de beschikking over alle benodigde makelaarstools, zoals onder andere vraagprijsbepalingen, fotografie, PDF – brochures, borden en posters, model huurovereenkomsten en opleveringsformulieren en plaatsen uw pand de grootste zakelijke aanbodsites van Nederland waaronder Funda in Business en Bedrijfspand.com.

Benieuwd naar hoe u zelf uw bedrijfsruimte kunt verhuren zonder makelaarscourtage?

> Ontdek hier hoe het werkt