juli 17, 2015 Jochem Kwinten

Tips voor de gebrekenregeling bij de (ver)huur van bedrijfsruimte

Om de rompslomp van de gebrekenregeling voor bedrijfsruimte te voorkomen heeft de Online Bedrijfsmakelaar een aantal tips voor de gebrekenregeling voor u opgesteld.

Tips voor de huurder van bedrijfsruimte:

 1. Maak bij aanvang van de huurovereenkomst een goed verslag van het opleveringsniveau zodat duidelijk is of er gebreken zijn.
 1. Wanneer er een gebrek ontstaat na het aangaan van de huurovereenkomst;
  • Laat een onafhankelijke deskundige het gebrek vastleggen
  • Stuur de verhuurder een brief met vermelding van het vastgestelde gebrek en een termijn waarin de verhuurder het gebrek kan verhelpen
  • Eventuele schade vastleggen en specificeren
 1. Zorg dat er in de huurovereenkomst goed is opgenomen wat klein en dagelijks onderhoud is en wat niet, zodat hier achteraf geen geschillen over ontstaan.

Tips voor de verhuurder van bedrijfsruimte:

 1. Sluit bij de aanvang van de huurovereenkomst zo veel mogelijk aansprakelijkheid uit van gebreken.
 1. Sluit aansprakelijkheid uit van gebreken die u als verhuurder bij het aangaan van de huurovereenkomst niet kende of behoorde te kennen.
 1. Maak voorafgaand aan de huurovereenkomst een goed opleveringsrapport zodat er achteraf geen geschillen kunnen ontstaan over het opleveringsniveau.
 1. Beschrijf de bestemming van het gehuurde zorgvuldig in de huurovereenkomst.
 1. Indien de huurder te kennen geeft dat zij een geconstateerd gebrek niet als hinderlijk beschouwen dient u dit zorgvuldig te omschrijven en te laten ondertekenen door de huurder.
 1. Neem in de huurovereenkomst op dat de verhuurder niet heeft onderzocht of het gehuurde geschikt is voor het bedoelde gebruik. Neem op dat de huurder dat moet onderzoeken.

Meer weten over de gebrekenregeling bij huur of verhuur van bedrijfsruimte? Neemt u dan eens een kijkje naar de volgende artikelen; “ Verplichtingen voor de huurder van bedrijfsruimte” of “ Verplichtingen voor de verhuurder van bedrijfsruimte”.

Alle artikelen uit de huurovereenkomst uitgelegd in een gratis handboek!

✓   Alle artikelen uit de huurovereenkomst duidelijk uitgelegd

✓   Meerdere voorbeelden van ingevulde artikelen   

✓   Geschreven door NVM – Bedrijfsmakelaars           

✓   Altijd een handig naslagwerk bij de hand, voor nu of in de toekomst!             

Vul hier je gegevens in en ontvang direct het handboek in je mailbox

Jochem Kwinten

Na zijn inschrijvingen bij de NVM, NRVT en Vastgoedcert heeft Jochem zich gespecialiseerd in de Marketingwereld waardoor hij precies weet wat uw bedrijfspand nodig heeft.