Het screenen van uw huurders; weet met wie u zaken doet!

november 9, 2017 Jochem Kwinten

Het screenen van uw huurders; weet met wie u zaken doet!

Voordat u de huurovereenkomst ondertekent is het voor uw als vastgoedeigenaar belangrijk om te weten wie uw huurder wordt. Als u uw bedrijfspand verhuurt via een bedrijfsmakelaar kunt u hem vragen om de huurder grondig te screenen. Maar waar moet u rekening mee houden als u zelf uw bedrijfspand wilt verhuren?

De Online Bedrijfsmakelaar heeft een aantal tips voor het screenen van uw huurders op een rij gezet:

  • Check altijd zelf de KvK-gegevens van de huurder. Aangeleverde uittreksels kunnen niet meer actueel zijn of zelfs bewerkt zijn.
  • Vraag recente jaarcijfers op en kijk of deze ook gedeponeerd zijn bij de KvK.
  • Vraag originele identiteitsbewijzen (identiteitskaart of paspoort) op van degene die de huurovereenkomst willen ondertekenen en maak zelf kopieën.
  • Check of de persoon die wil huren rechtshandelingen mag verrichten en namens het bedrijf een huurovereenkomst mag aangaan.
  • Is er een volmacht aanwezig, controleer dan of de handtekening die erop staat overeenkomt met het paspoort of identiteitskaart van de persoon die wil tekenen.
  • Google de huurder, het bedrijf en de personen erachter.
  • Zoek het bedrijf en de personen erachter ook op via Social Media.
  • Verhuurt u aan een startende onderneming? Vraag dan naar een businessplan.
  • Check het insolventieregister

Wilt u nog meer zekerheid? Schakel dan een NVM-Bedrijfsmakelaar in

Wanneer u een nog grondigere screening wilt laten uitvoeren van de potentiële huurder adviseren wij van de Online Bedrijfsmakelaar om een NVM-Bedrijfsmakelaar in de arm te nemen. Professionele bedrijfsmakelaars die aangesloten zijn bij de NVM kunnen namelijk gebruik maken van de NVM Businesstoets. De NVM Businesstoets voorziet NVM-Bedrijfsmakelaars namelijk van informatie omtrent de kredietwaardigheid, de betrouwbaarheid en het betaalgedrag van personen en bedrijven.

Alle artikelen uit de huurovereenkomst uitgelegd in een gratis handboek!

Alle artikelen uit de huurovereenkomst duidelijk uitgelegd met voorbeelden. Download hier direct het gratis handboek en sta nooit met uw mond vol tanden tijdens onderhandelingen!


 

Over de Online Bedrijfsmakelaar

Op zoek naar een NVM – Bedrijfsmakelaar die het net even iets anders aanpakt en zonder torenhoge courtages werkt? Dan is de Online Bedrijfsmakelaar de beste partij voor u.

Wij vinden namelijk dat de traditionele werkwijze van bedrijfsmakelaars en hun verdienmodel met courtages nodig aan verandering toe is. Daarom hebben wij aantal jaar geleden een modern alternatief op de traditionele bedrijfsmakelaardij geïntroduceerd op de zakelijke vastgoedmarkt. Met deze unieke werkwijze zijn wij in 5 jaar tijd de grootste NVM – Bedrijfsmakelaar op Funda in Business geworden.

U verzorgt zelf de bezichtigingen, wij doen de rest voor u.
Persoonlijke begeleiding door een NVM – Bedrijfsmakelaar.
Plaatsing op alle grote aanbodsites, inclusief Funda in Business.
Huurovereenkomst, koopintentieverklaringen en opleveringsrapporten.
Éénmalige tarieven vanaf € 645,- excl. BTW.

Jochem Kwinten

Na zijn inschrijvingen bij de NVM, NRVT en Vastgoedcert heeft Jochem zich gespecialiseerd in de Marketingwereld waardoor hij precies weet wat uw bedrijfspand nodig heeft.