maart 6, 2016 Jochem Kwinten

Gemiddelde makelaarscourtage van een bedrijfsmakelaar bij verhuur of verkoop van uw bedrijfspand?

Het is u (eindelijk) gelukt om uw bedrijfspand te verhuren of verkopen, maar wat zijn de kosten die een bedrijfsmakelaar daarna nog in rekening brengt?

Het tarief van een bedrijfsmakelaar wordt over het algemeen gebaseerd op een courtagebedrag. In Nederland bedraagt dit courtagebedrag gemiddeld 16% van de jaarhuur en 1,5% van de verkoopprijs waardoor de kosten nogal kunnen oplopen. Daarnaast bent u ook nog eens een aantal honderd euro aan opstartkosten verschuldigd waardoor u gemiddeld 17% – 20% van de jaarhuur en 1,5% – 1,75% van de verkoopprijs verschuldigd bent aan uw bedrijfsmakelaar.

In het ergste geval bent u dus zomaar 3 maanden huur verschuldigd aan uw bedrijfsmakelaar!

De Online Bedrijfsmakelaar biedt uitkomst!

Bij de Online Bedrijfsmakelaar verhuurd of verkoopt u uw bedrijfspand zelf zonder makelaarscourtage. Wij hanteren namelijk een vast éénmalig tarief van € 995,- voor ons dienstenpakket, met onder andere brochures, overeenkomsten en plaatsingen op de grootste aanbodsites van Nederland zoals Funda in Business, waardoor u van te voren precies weet waar u aan toe bent.

Dit scherpe éénmalige tarief kunnen wij aanbieden omdat u zelf een actieve rol speelt gedurende het verhuur- of verkoopproces van uw bedrijfspand. Bij de Online Bedrijfsmakelaar verzorgd u namelijk zelf de bezichtigingen terwijl u wordt ondersteund door een professionele NVM- Bedrijfsmakelaar. Op deze manier houdt u zelf de regie in handen én bespaart u aanzienlijk op onnodige courtagekosten van een traditionele bedrijfsmakelaar.

Benieuwd naar wat u zelf kunt besparen?

Geschatte jaarhuur:

Bereken uw besparing

> Ontdek hier uw besparing bij verkoop

Alle artikelen uit de huurovereenkomst uitgelegd in een gratis handboek!

✓   Alle artikelen uit de huurovereenkomst duidelijk uitgelegd

✓   Meerdere voorbeelden van ingevulde artikelen   

✓   Geschreven door NVM – Bedrijfsmakelaars           

✓   Altijd een handig naslagwerk bij de hand, voor nu of in de toekomst!             

Vul hier je gegevens in en ontvang direct het handboek in je mailbox

Jochem Kwinten

Na zijn inschrijvingen bij de NVM, NRVT en Vastgoedcert heeft Jochem zich gespecialiseerd in de Marketingwereld waardoor hij precies weet wat uw bedrijfspand nodig heeft.