Geldt het energielabel voor winkels, kantoren, bedrijfspanden en horecapanden?

januari 3, 2015 Jochem Kwinten

Geldt het energielabel voor winkels, kantoren, bedrijfspanden en horecapanden?

Geldt het energielabel ook voor winkels, kantoren, bedrijfspanden en horecapanden? Dat is een vraag die wij de laatste tijd regelmatig ontvangen en het antwoord is; ja. Vanaf 1 januari 2015 is het energielabel namelijk ook verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen zoals scholen, horeca, sporthallen, ziekenhuizen, horecapanden, kantoorpanden, winkelruimten en bedrijfsverzamelgebouwen.

Wat is het energielabel?

Het energielabel voor gebouwen geeft de energieprestatie en de mogelijke energiebesparende maatregelen weer. De labelklassen lopen van G (gebouwen met veel besparingsmogelijkheden) naar A++++ (gebouwen met weinig besparingsmogelijkheden). BRL-gecertificeerde energieadviseurs bepalen welke labelklasse uw gebouw krijgt. Wanneer het energielabel eenmaal is afgegeven door een energieadviseur is deze maximaal 10 jaar geldig.

Welke gebouwen moeten een energielabel hebben?

– Winkels
– Bedrijfsverzamelgebouwen
– Kantoorgebouwen
– Horecagebouwen
– Gezondheidsgebouwen (zowel klinisch als niet- klinisch)
– Onderwijsgebouwen
– Bijeenkomstgebouwen
– Overheidsgebouwen

Welke gebouwen hoeven geen energielabel te hebben?

– Gebouwen die bestemd zijn voor het produceren of opslaan van materialen en goederen.
– Gebouwen die voor agrarische doeleinden worden gebruikt.
– Beschermde monumenten.
– Tijdelijk gebouwen die ten hoogste 2 jaar worden gebruikt.

Wat als u nu geen energielabel heeft voor uw gebouw(en)?

Vanaf 1 januari 2015 voert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controles uit naar de energielabelplicht onder vastgoedeigenaren. Wanneer het energielabel niet in orde is kunnen zij een boete uitschrijven die kan oplopen tot maar liefst € 20.250,-. Daarom is het van cruciaal belang dat u als vastgoedeigenaar in het bezit bent van een geldig energielabel.

LET OP: De energielabelplicht geldt enkel bij de verkoop, bij een nieuwe verhuur of bij de oplevering van een gebouw.

Alle artikelen uit de huurovereenkomst uitgelegd in een gratis handboek!

Alle artikelen uit de huurovereenkomst duidelijk uitgelegd met voorbeelden. Download hier direct het gratis handboek en sta nooit met uw mond vol tanden tijdens onderhandelingen!


 

Over de Online Bedrijfsmakelaar

Op zoek naar een NVM – Bedrijfsmakelaar die het net even iets anders aanpakt en zonder torenhoge courtages werkt? Dan is de Online Bedrijfsmakelaar de beste partij voor u.

Wij vinden namelijk dat de traditionele werkwijze van bedrijfsmakelaars en hun verdienmodel met courtages nodig aan verandering toe is. Daarom hebben wij aantal jaar geleden een modern alternatief op de traditionele bedrijfsmakelaardij geïntroduceerd op de zakelijke vastgoedmarkt. Met deze unieke werkwijze zijn wij in 5 jaar tijd de grootste NVM – Bedrijfsmakelaar op Funda in Business geworden.

U verzorgt zelf de bezichtigingen, wij doen de rest voor u.
Persoonlijke begeleiding door een NVM – Bedrijfsmakelaar.
Plaatsing op alle grote aanbodsites, inclusief Funda in Business.
Huurovereenkomst, koopintentieverklaringen en opleveringsrapporten.
Éénmalige tarieven vanaf € 645,- excl. BTW.

, , , ,

Jochem Kwinten

Na zijn inschrijvingen bij de NVM, NRVT en Vastgoedcert heeft Jochem zich gespecialiseerd in de Marketingwereld waardoor hij precies weet wat uw bedrijfspand nodig heeft.