Is een webwinkel detailhandel?

januari 1, 2014 Jochem Kwinten

Is een webwinkel detailhandel?

Is een webwinkel detailhandel? Dat is een zeer belangrijke vraag voor u als u een webwinkel wilt beginnen. De rechtbank van ‘s Hertogenbosch heeft onlangs geoordeeld dat het exploiteren van een webwinkel valt onder de noemer “detailhandel”. Door deze uitspraak zouden webwinkels alleen vanuit een ruimte bedreven mogen worden met een bestemming “ detailhandel ”. Maar wat houdt dit nou precies in voor uw eigen webwinkel die u runt vanuit thuis of een bedrijfspand?

Wanneer u zelf een webwinkel runt vanuit thuis of bedrijfspand zonder “ detailhandel ” bestemming handelt u in strijdt met het geldende bestemmingsplan en zou uw gemeente u bijvoorbeeld een dwangsom kunnen opleggen waardoor u uiteindelijk genoodzaakt bent om te stoppen met uw webwinkel. Daarom is het raadzaam om, voordat uw concurrent bezwaar indient bij uw gemeente tegen uw webwinkel, eerst het geldende bestemmingsplan nogmaals nauwkeurig te raadplegen om eventuele problemen te voorkomen.

De bedrijfsmakelaars van de Online Bedrijfsmakelaar zijn op de hoogte van de huidige regelgeving waardoor zij u kunnen adviseren omtrent het succesvol voortzetten van uw webwinkel.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw webwinkel? Neemt u dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek.

Alle artikelen uit de huurovereenkomst uitgelegd in een gratis handboek!

Alle artikelen uit de huurovereenkomst duidelijk uitgelegd met voorbeelden. Download hier direct het gratis handboek en sta nooit met uw mond vol tanden tijdens onderhandelingen.


 

Over de Online Bedrijfsmakelaar

Op zoek naar een NVM – Bedrijfsmakelaar die het net even iets anders aanpakt en zonder torenhoge courtages werkt? Dan is de Online Bedrijfsmakelaar de beste partij voor u.

Wij vinden namelijk dat de traditionele werkwijze van bedrijfsmakelaars en hun verdienmodel met courtages nodig aan verandering toe is. Daarom hebben wij aantal jaar geleden een modern alternatief op de traditionele bedrijfsmakelaardij geïntroduceerd op de zakelijke vastgoedmarkt. Met deze unieke werkwijze zijn wij in 5 jaar tijd de grootste NVM – Bedrijfsmakelaar op Funda in Business geworden.

U verzorgt zelf de bezichtigingen, wij doen de rest voor u.
Persoonlijke begeleiding door een NVM – Bedrijfsmakelaar.
Plaatsing op alle grote aanbodsites, inclusief Funda in Business.
Huurovereenkomst, koopintentieverklaringen en opleveringsrapporten.
Éénmalige tarieven vanaf € 645,- excl. BTW.

, , , , , , ,

Jochem Kwinten

Na zijn inschrijvingen bij de NVM, NRVT en Vastgoedcert heeft Jochem zich gespecialiseerd in de Marketingwereld waardoor hij precies weet wat uw bedrijfspand nodig heeft.