• De grootste bedrijfsmakelaar op Funda in Business
  • Gemiddelde beoordeling: 8,8
  • Altijd een vast laag tarief

Bankgarantie bij de verhuur van bedrijfsmatig onroerend goed

september 10, 2016 Jochem Kwinten

Bankgarantie bij de verhuur van bedrijfsmatig onroerend goed

Als verhuurder onderzoekt u voorafgaand aan de huurovereenkomst uiteraard de financiële positie van de huurder. U heeft echter geen zekerheid of het altijd goed zal blijven gaan. Een bankgarantie kan u als verhuurder wat extra zekerheid geven.

Wat is een bankgarantie bij de verhuur van bedrijfspanden?

Een bankgarantie is een uitgegeven verklaring van de bank dat zij op schriftelijk verzoek van de verhuurder alles zullen betalen dat de huurder aan de verhuurder verschuldigd is. De betaling van de bank kan echter nooit meer zijn dan het bedrag dat is opgenomen in de garantie.

Een aantal tips over de bankgarantie bij de verhuur van bedrijfspanden:

  1. Bij de verhuur van bedrijfsmatig onroerend goed is een bankgarantie van drie maanden huur het meest voorkomende. Uiteraard kan er ook een afwijkend bedrag afgesproken worden.
  2. Hou bij het bepalen van de hoogte van de bankgarantie ook rekening met de omzetbelasting en de servicekosten.
  3. In de huurovereenkomst kunt u opnemen dat de bankgarantie op verzoek van de verhuurder jaarlijks kan worden verhoogt na de huurindexatie.
  4. Als verhuurder is het verstandig om de huurovereenkomst pas in te laten gaan wanneer de bankgarantie rond is.
  5. Als er tijdens de huurperiode geen beroep is gedaan op de bankgarantie zal de originele garantie terug gebracht worden naar de bank door de verhuurder.

Wat gebeurt als het bedrijfspand wordt verkocht?

Wanneer een verhuurd bedrijfspand wordt verkocht gaan alle rechten en plichten over naar de koper. Koop breekt immers geen huur.

Als koper van een verhuurd bedrijfspand is het belangrijk dat u goed controleert of bij de eigendomsoverdacht de originele bankgarantie aanwezig is. Als nieuwe verhuurder dient u namelijk het origineel te retourneren wanneer de huurovereenkomst is afgelopen. Daarnaast zal de huurder de bankgarantie ook terug willen hebben als hij het gehuurde keurig heeft ontruimd.

Alle artikelen uit de huurovereenkomst uitgelegd in een gratis handboek!

Alle artikelen uit de huurovereenkomst duidelijk uitgelegd met voorbeelden. Download hier direct het gratis handboek en sta nooit met uw mond vol tanden tijdens onderhandelingen!


 

Over de Online Bedrijfsmakelaar

Op zoek naar een NVM-Bedrijfsmakelaar die het net even anders doet? Mooi. Zoek dan niet verder. Wij zijn er voor jou.

Kies je voor de Online Bedrijfsmakelaar, dan kies je voor vlotte jongens met verstand van zaken. Wij zetten de traditionele bedrijfsmakelaardij op zijn kop. Een bedrijfspand verhuren of verkopen hoeft jou namelijk geen kopzorgen te bezorgen of duizenden euro’s te kosten. Wij werken met eerlijke tarieven, communiceren snel en duidelijk, en jij staat in contact met een vast team. Transparant, ervaren en professioneel. Maar dan wel met beide benen op de grond.

In het kort:

Jij verzorgt de bezichtigingen en kiest jouw huurder of koper. Wij regelen de rest.
Persoonlijke begeleiding door een ervaren NVM-bedrijfsmakelaar.
Plaatsing op alle grote aanbodsites, waaronder Funda in Business.
Jouw pand onder de aandacht van jouw volledige doelgroep.
Alles tot in de punten verzorgd: van overeenkomst tot afhandeling.
Inmiddels al duizenden ondernemers geholpen bij de verhuur en verkoop.
En dat allemaal tegen een vast, eerlijk tarief.

> Ontdek hier onze unieke werkwijze

Jochem Kwinten

Na zijn inschrijvingen bij de NVM, NRVT en Vastgoedcert heeft Jochem zich gespecialiseerd in de Marketingwereld waardoor hij precies weet wat uw bedrijfspand nodig heeft.